Sinds 2010 ben ik –  Mildred Berkeveld – HBO gediplomeerd Voetreflextherapeut met een praktijk aan huis. Als KLM stewardess reis ik veel naar Azië waar voetreflex heel vanzelfsprekend is. Het fascineerde mij, hoe je klachten in het lichaam kunt verhelpen via de voeten.

Ik wilde daar meer over weten en ben mij in deze Oosterse geneeswijze gaan verdiepen. Dit resulteerde in een beroepsopleiding tot NatuurgeneeskundigTherapeut. In de jaren dat ik nu werkzaam ben als therapeut heb ik meerdere scholingen afgerond, waaronder, Meridiaan-leer, de 5-elementen leer en de medische basis kennis van het lichaam.

Mijn inziens is het van belang dat lichaam en geest in balans zijn. Het een kan niet bestaan zonder het ander. Om goed te kunnen functioneren hebben we beide systemen nodig. Het is van belang dat er balans is tussen hoofd en hart, tussen mannelijke en vrouwelijke energie, Yin&Yang, en tussen actie en rust. Van daaruit kunnen we keuzes maken die hun basis vinden in heel ons wezen. Niet alleen op denken of alleen op voelen maar op beide.

Door mijn oprechte interesse in u als mens probeer ik verbanden te leggen zodat uzelf inzicht krijgt in de oorzaak van de klacht en zelf een actieve rol kan spelen bij het herstel.

Eetgewoontes, de levenswijze (stress, nachtrust, werk, fysieke activiteiten), omgevingsfactoren enz., zijn van invloed op uw fysiek en geestelijk welbevinden.

U bent van harte welkom in de praktijk aan de Westerweg in Alkmaar.

Mildred Berkeveld

Ziek zijn is het signaal van een verstoorde harmonie tussen de eenheid van lichaam en geest. Reflexologie wil deze harmonie weer herstellen.

Mildred